Přichystejte svou hliníkovou pergolu na zimu

Přichystejte svou hliníkovou pergolu na zimu

Vaše hliníková pergola skvěle sloužila celou sezónu a teď je vhodný čas na její zazimování. Podzimní období je ideální čas na úklid a přípravu pergoly na období zimy.

Dáme vám několik cenných rad, jak se postarat o vaši hliníkovou pergolu. Pomalu ale jistě končí babí léto a to je tedy nejvyšší čas začít s přípravou.

Jako první ukliďte

Základem všeho je pořádný úklid. Odneste z pergoly vše, co může přijít k úhoně vlivem počasí. Do garáže nebo jiného teplého místa odneste letněné květiny. Následující sezónu vám jistě udělají opět radost.

Nábytek z pergoly omyjte a poté přikryjte plachtou nebo ukliďte do vhodného místa, kde je teplo a sucho. Také myslete na elektronické přístroje, jako je rádio.

Kovové dekorace mohou začít korodovat, naopak ratanové doplňky mohou začít plesnivět. I to je důvod proč je uklidit do sucha.

Postarejte se také o grily. Přenosný gril vyčistěte od popela a případných připálenin z roštu, pak jej ukliďte na vhodné místo. Stejně tak ukliďte i zabudovaný gril. U obou variant jistě oceníte v příští sezóně, že je čistý a připravený na grilování.

Postarejte se o konstrukci pergoly

Hliníkové pergoly od společnosti Alcentrum, s.r.o., jsou skvělé v mnoha věcech, ale jejich největším bonusem je jejich bezúdržbovost. Nemusíte tedy věnovat hodiny svého času o její péči. Stačí jen chvíle a vaše hliníková pergola bude opět zářit.

A jak na to?

  • Ze střechy odstraňte hrubé nečistoty, jako jsou napadané větve či listy.
  • Stejně tak odstraňte listí a nečistoty z odtokových kanálků, které díky tomu budou průchozí. Několikrát za zimu je raději zkontrolujte, aby nedošlo k jejich zanesení.
  • Konstrukci hliníkové pergoly omeťte a omyjte. K jejímu omytí použijte jarovou nebo mýdlovou vodou.
  • Nikdy na mytí konstrukce nepoužívejte agresivní mycí prostředky, jako ředidla, rozpouštědla a podobně.
  • Do boxů také vysuňte stínící techniku.
  • Podlahu zameťte.
  • Také pro vás máme skvělé doporučení. Nechte si pod pergolou lopatu na odklízení sněhu.

Nemáte prozatím svou hliníkovou pergolu od společnosti ALcentrum s.r.o.

Dopřejte si i vy luxus hliníkové pergoly a doplňte vaši zahradu o pomyslnou třešničku na dortu. Podrobnější informace o nabízených hliníkových pergolách a dalších přístřešcích vám rádi sdělíme telefonicky (739 292 921 nebo 732 607 221), emailem Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo pomocí kontaktního formuláře .

Publish modules to the "offcanvs" position.

Napište nám!
Můžete napsat ještě 2000 znaků.
Nahrát přílohy